_ _
_ _ _ Banner _
_
_ _ _ _ _
_
Om FMCC
 

_ Redan under hösten 1990 formades verksamheten i två uppsalastudenters lägenheter. Mats Hellman och Fredrik Sjöberg tar marknaden med storm, först genom att sälja Sonydisketter i stora partier inom universitetsvärlden och senare på den öppna marknaden. 1992 inleds ett samarbete med en minnestillverkare som öppnar dörren hos Apple-Macintoshåterförsäljare. Det är en succé förstås!

Under 1993 inleds en större marknadsföringskampanj och försäljningsturné över hela Sverige och många återförsäljare gillar upplägget, speciellt FM Rocket som hjälper kunden att köpa rätt minne till respektive dator. Redan vid denna tidpunkt har varje svåridentifierad produkt ett serienummer.

_ Året därpå inleds ett samarbete med Apple i Sverige och FM Computer Components är en viktig resurs för branschen. I samband med att ett samarbete inleds med ICL startar även försäljning av PC-specifika minnen. Produkt- och prisinformation distribueras på diskett under 1995 och strax därefter kan återförsäljaren koppla upp sig mot en modempool för att hämta senaste prisinformationen. FM Computer Components minnesleverantör Southland Micro Systems inc funderar på att starta en minnesfabrik i Uppsala. Anledningen är förstås den lokala kompetensen och närheten till den europiska marknaden. Under en period finns även en Southlandanställd sittandes hos "FM".

_ 1997 händer revolutionerande saker. Året inleds med att FM Rocket lanseras på FM Online, dvs en uppgraderingsguide på internetdomänen fmcc.se, där sekundaktuella lagersaldon och priser presenteras. Det var unikt på marknaden då. _ Senare under sommaren köps FM Computer Components upp av Microtel Components AB och blir ett av dotterbolagen. Kommande år fördjupas samarbetet med Fujitsu/ICL (sedermera Fujitsu-Siemens, numera Fujitsu). FM hjälper även OEM-kunder såsom Bull, Intergraph, Unisys med uppgraderingar inom Europa.

_ 1999 ger ännu fler möjligheter genom samarbete med IBM vilket ger på-platsen-garanti för våra minnesprodukter. Vi skriver avtal med flera viktiga företag bland annat det lokala embedded-företaget Hectronic.

Shortcut introduceras och omkring 100 återförsäljare börjar använda tjänsten. Det innebar att de fick en komplett webshop gratis och som dessutom inte krävde något underhåll av återförsäljaren. Alla uppdateringar utfördes av FM. En tjänst som var före sin tid!

_ Hösten 2002 köptes verksamheten ut av ledningen. Sedan dess har FMCC Distribution AB hjälpt både återförsäljare och OEM i valet av lösning för varje enskilt projekt.
Under några år skötte vi även all logistik åt kablageföretaget AESP som senare köptes upp av holländska Intronics.

_ Hösten 2007 bytte vi grafisk profil. Än idag är vi fortfarande nära vår ursprungsidé (rätt produkt - i rätt tid - till rätt pris); Att effektivt distribuera nischade IT-produkter med hög tillgänglighet, engagemang och bred kompetens.

Vi importerar och marknadsför minnen, nätverks- och kommunikationsprodukter, batterier, kablar och KVM-lösningar till ledande IT-återförsäljare och OEM.

_ Under 2018 har vi gått samman med Elsotec AB, Vi har därmed blivit större och starkare, samt med mer kompetens inom elektronikkomponentområdet. Vårt huvudkontor och lager finns numera i Göteborgs hamnområde.

Lär dig mer om FMCC Distribution:_ _

_ FMCC Distribution ADDRESS
FMCC
Johanneslundsv. 2
194 61 UPPLANDS VÄSBY
SWEDEN
 
CONTACT
Telefon: +46 (0)18-56 18 00

e-mail
 
SHIP TO
FMCC
Johanneslundsv. 2
194 61 UPPLANDS VÄSBY
SWEDEN